Rokje

Het zijn hier rare tijden. Drukke tijden, mooie tijden en soms is er een donkere wolk. De hobby’s schoten er volledig bij in, de afgelopen maanden. Net als sporten en de vrienden. Maar de zomer staat op het punt te beginnen en straks wordt het rustiger. En ik maakte een pas op de plaats. Prompt werd de naaimachine weer boven gehaald. Ooit maakte ik een jurkje voor mezelf, dat niet voldeed. Ik droeg het bijna nooit, dus ik legde het bij de trap om het weer in de stoffenkast te stoppen. En toen zag Lene het en riep “oh, móóóói!”.

*Ping* – een idee! Van het onderste deel van de jurk maakte ik dus een rokje voor haar. Zoom zat er al in, aan de omvang niets veranderd en uit de losse pols een ronding geknipt, zodat de voorkant (die hangt onder de peuterbuik) korter is dan de achterkant (die over de peuterbillen heen moet). Een rimpelrokje!

RokjeLene was zeer onder de indruk. Van de spelden (“prikken!”), van de schaar (“éng!”) en van de naaimachine. Het was ook leuk om te doen met de kinderen er bij en oma om aan Lene wat uitleg te geven, want het vroeg weinig denkwerk. Lene was vanochtend apetrots en holde bij de crèche naar binnen om de rok te laten zien. Genieten dus. En poseren moest met mama’s zonnebril 🙂

Rokje 2

 

Het is nogal een verschil hè, met bijvoorbeeld déze rokjesfoto.

Maten: buikomtrek 48 cm, lengte voor 18 cm, lengte achter 24 cm en bij de zijnaden ongeveer 21 cm. Ik heb de breedte van de stof niet gemeten, maar dat nam ik dus uit mijn jurkje en het zal ongeveer 2x 85 cm zijn geweest, zodat er nu lekker veel rimpels zijn.

 

3 thoughts on “Rokje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s