Mutsentijd

Ik was eens brutaal en kreeg toen een cadeau. Ik heb soms een engeltje op mijn schouder zitten, ik zeg het u. Inmiddels groeit Kasper er een langzaam in (dat is een leugen: de jongen groeit allesbehalve langzaam…). De muts is nog lekker ruim, maar buiten in een fris windje kon hij dat wel waarderen:

En natuurlijk, nu wilde de grote zus ook de muts wel op…

One size, fits all….

Geweldig schattig hè, die pixie-mutsjes. Ik heb voor u wat patronen verzameld: Jo Chapeau maakte die van ons volgens dit patroon (dat lijkt op dit patroon) en ook deze, volgens haar handleiding. Deze is ook gehaakt en lijkt daar erg op. Op Etsy zag ik ook deze, geen patroontje helaas, maar een ervaren breister kan hem vast namaken op het oog (of, ahum, kuch, er één kopen natuurlijk). Dit is ook een schattig gebreid patroon en voor grotere kinderen (of voor mezelf) vind ik deze heel leuk.

Ik ben nog een haakprojectje aan het afronden, maar daarna ga ik eens wat mutsjes produceren.

10 thoughts on “Mutsentijd

  1. Jo Post author

   Ah bedankt! Ik heb het aangepast, zodat ook Vermiljoen nu tussen de verwijzingen staat. En wij zijn nog altijd zo blij met u en uw muts!

   Reply
 1. Anne

  Wat een geweldige foto van Kasper! En wat kleurt het mutsje mooi bij zijn (eveneens mooie) trui! Zeer stijlvolle kids heb je.

  Reply
  1. Jo Post author

   Hihi, die trui is geweldig he?! Die is gebreid door een vriendin van mijn moeder! Maar Kasper heeft hem op de foto achterstevoren aan, want het is eigenlijk een vest 🙂 Maar op deze manier hoefde ik hem niet helemaal uit die stoel te pellen, vandaar…

   Reply
 2. Pingback: Pixiemuts | Made by Jo

 3. Pingback: De muts die niet goedgekeurd werd | Made by Jo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s