Roosjesrok

Eén van de cadeautjes in de kraammand die ik kreeg van mijn moeder was het boek van La Zsazsa – de eerste druk die bijkans een collectors-item is geworden in Vlaanderen. En onze 80-jarige buurvrouw bleek, toen ze hoorde dat ik naaide, nog wel wat lapjes voor me te hebben. Die kwamen uit de erfenis van een vriendin, waar ze niets mee deed. Dit lapje met gele roosjes stal meteen mijn hart, het sprong al in het oog terwijl de buurvrouw het nog vast had!

Het lapje bleek een lap, nog groot genoeg voor een rokje ook. Gisteren, toen de doerakken allebei braaf sliepen (JUICH!), maakte ik mijn eerste ZsaZsa: een klokrok met gele rekband. Aangekondigd door Mme als “ideaal voor pas bevallen vrouwen”, want verhullend voor buikjes. Count me in!

Ik maakte een maat 40 op basis van mijn gemeten tailleomtrek (oef, dat viel niet mee), maar had wel een maat kleiner kunnen maken (dat viel dus wel weer mee) en toen ik klaar was bedacht ik me dat zij die ervaring ook had. Misschien vallen de maten van Mme Zsazsa een pietsje groot? Omdat het een echte zomerrok moest worden voerde ik niet met voeringsstof, maar maakte ik een binnenrokje van dunne katoen. Dat kleeft een beetje aan je kousen, maar als het heet is vind ik voeringsstof vies. En ik heb een warme zomer besteld, vandaar.

(Maar vandaag moesten er wel nog even kousen onder…)

Advertisements

6 thoughts on “Roosjesrok

 1. Anne

  Zucht, kon je zoiets maar bij H&M kopen… Alhoewel, dan zou d charme er gauw vanaf zijn hè? Maar het zou een uitkoms zijn voor degenen voor wie het naaien abracadabra is (je weet wel wie ze zijn). 😉 Wat een leuk cadeau, dat boek. Heel speciaal! (Enneh… potverdorie wat zie je er alweer fantastisch uit! )

  Reply
 2. @nneke

  Heel leuk, dat rokje maar ook van de buurvrouw…. Je moet het haar even laten zien dat zal ze vast erg leuk vinden…. Misschien als die beide doerakken weer de vensters sluiten.. @

  Reply
 3. Marloes

  Leuk geworden heb het boekje inmiddels ook en ligt op me te wachten fijn dat de maten iets groter uitvallen maakte me al zorgen over de taille maat …..hi……hi Gr. Marloes

  Reply
 4. Monique

  Wat een snoezig stofje en wowww, wat ben je alweer slank! Hier inddaad dezelfde ervaring met de maten. Maar de rokjes vallen vast niet groot. Wij zijn gewoon heel gestroomlijnd. 🙂
  Waar vond je trouwens die voeringstof? Ik vind dat gladde glimspul ook heel naar, maar heb nog geen goed alternatef kunnen vinden.

  Reply
 5. Anne H.

  Super leuke rok. Het lijkt zo simpel, ‘even in een namiddag een rokje maken’. Misschien moet ik toch ook eens beginnen experimenteren. Na een intro breien ook een intro A-lijnrokken op de UA?

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s