Wikkeldeken van vosjes

Ik maakte er al verschillende, wikkeldekens. Elke keer een beetje anders, elke keer voor kindjes van een ander. Ik begon pas te naaien toen Lene al geboren was, dus de echte baby-dingen heb ik voor haar overgeslagen. Nu maakte ik een wikkeldeken voor mijn eigen baby. En werk ik aan een tutorial met patroon van de ultieme wikkeldeken, want alle verbeteringen zijn nu wel doorgevoerd. Nog even geduld! [Edit: zie hier voor het patroon van de wikkeldeken!]

Voorheen maakte ik het hoofddeel met een koordje, dat aangetrokken kon worden. Maar dat koordje zit nu de hele tijd achter het hoofdje van de kleine ijsbeer geknoopt omdat ze er anders op kauwt, dus bedacht ik me dat een ingenaaid elastiek misschien beter zou werken.

De binnenkant is van de zachte fleece waar ook de lentesjaal mee is gemaakt en ik voegde een wit paspelbandje toe omdat ik dat zo mooi vind bij de vossen. Ik ben er superblij mee, ik heb dat nou ook eens echt supernetjes zitten naaien en kan zelf geen foutje ontdekken. Jeuh!

15 thoughts on “Wikkeldeken van vosjes

 1. Anne

  Heel mooi! En straks de kleine erin, wat zal dat een knus plaatje zijn! (zucht, zwijmel, haha)

  Reply
 2. JoChapeau

  Prachtig weeral ! Dat wordt gewoon zalig straks, zo’n mooie kleine baby tussen al deze en andere vosjes … een verwend baasje ! En dat mag he, als ze zo klein zijn 😉

  Reply
 3. Maartje

  Wat een prachtige wikkeldeken is dit geworden! Die vosjes zijn mooi he?! Ze komen terug in de shop. Eind mei zijn ze weer volop in voorraad.
  Je hebt al mooie dingen gemaakt van de ‘sjieke stofjes’ ;-)! Leuk om te zien wat er van gemaakt wordt! Heb je het patroon van internet gehaald? Ben zelf zwanger en zou ook wel zo’n mooie deken willen maken.

  Reply
  1. Jo Post author

   Bedankt voor alle complimenten!! Ik heb ooit een wikkeldeken gezien bij een vriendin en een handleiding zonder patroon gevonden op internet en vanaf toen ben ik zelf gaan aanpassen. Ik zal mijn patroon binnenkort posten, met een handleiding! Gefeliciteerd met je zwangerschap!

   Reply
 4. Linda Bos

  Mooi Marjolein! Ik had hetzelfde – pas gaan naaien na de geboorte van Kick – en heb nu voor Lode wel drie dekentjes gemaakt (en heel veel andere dingen). Ik moet zeggen dat het wel heel veel voldoening geeft om zo’n klein hummeltje in je eigen dekentje te wikkelen.
  En die van jou boft wel heel erg zeg. Prachtig stofje inderdaad, maar ook heel mooi gecombineerd met die fleece en die paspel! Chapeau!

  Reply
 5. meijeranneke

  Alles is hierboven er misschien al over gezegd, maar toch: prachtig…. Laat die boef maar komen! @

  Reply
 6. Pingback: Patroon voor een baby wikkeldeken en tutorial | Jo's blog of trivial things

 7. Nelle

  Wow echt supertof! Waar komt het stofje vandaan? Ik zoek me rot online maar kan het niet vinden.

  Reply
  1. Jo Post author

   De stof is Monaluna Organic Anika Foxes. Ik kocht ze bij Studio Saartje online stoffen, maar daar is het nu geloof ik uitverkocht. Maar de stof wordt nog gemaakt geloof ik, dus kan je wellicht nog vragen of die nog te bestellen is!

   Reply
 8. Kayonel

  Super,deze ga ik tegen de sint maken, heb ik ineens een sint kadootje (niet dat een baby van 14 dagen daar iets van snapt maar de tantes vinden dat wel leuk uiteraard :o) )! Men broer heeft net een dochtertje en woont in een oud en kil huis. Men zus is meter en vind dat ik toch nog maar een extra dekentje voor de kleine moest maken ofzo (dat ze zelf eens leren naaien, zo’n kleine in de familie brengt werk mee zeg ;o))

  Reply
 9. Ina Sprenger

  Dank voor het delen van het patroon. Ik heb de wikkeldeken gemaakt voor mijn eerste kleinkind. Ik heb 2 smalle tunnels gemaakt en er koordelastiek door geregen met leuke stoppertjes .
  Weet niet hoe ik een foto kan plaatsen bij dit bericht.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s