Da!

“DA!” roept ze. Ze kijkt er eigenwijs bij. Ze zit in haar stoel aan tafel. We reageren blijkbaar niet genoeg, want met beide handen slaat ze eens flink op tafel. De directrice, noemen we haar dan en mij doet ze soms denken aan Neelie Kroes. “Dada, DAAA!!” Ze praat nog niet veel, deze dame, maar ze weet haar wensen al wel duidelijk te maken. Ze duwt wild de lepel met eten van zich af met een gezicht dat doet vermoeden dat ze denkt “je snapt er ook niets van, papa” en doet een uitval naar de drinkbeker. Daarna smijt ze met een grotesk gebaar het doekje dat ze te pakken krijgt op de grond. Opeens zit ze stil, blijkbaar vermoedt ze onze irritatie. Ze kijkt van de een naar de ander en haar gezichtje breekt open in een grote lach. Ze reikt naar mijn gezicht en zegt “mámaaa”. Na die prestatie klapt ze zelf al eens flink in haar handjes. Van onze irritatie is niets meer over.

 Eén jaar is ze vandaag, die kleine rooie van ons. Een jaar met tien tandjes (of zijn het er toch elf?), met 9 kilo en 84 gram (“ziek geweest” meldt het consultatiebureau over de vermeende geringe groei van de laatste maanden), een jaar van liggen, rollen, zitten, walrussen (tot grote hilariteit op de crèche) en na ruim tien maanden ook van kruipen! Een jaar waarin ze zich ontelbare keren van de commode probeerde te werpen en van ons nog veel vaker hoorde dat ze mooi, lief en knap is. Als ze over een jaar naast haar schoenen loopt, weet u ons te vinden. Ze staat nu en ze danst zodra ze muziek hoort. Zingen en dansen met mama én papa is het einde. Het was een mooi jaar, vonden wij. Spannend, vooral in het begin, maar oh zo leuk. We zijn benieuwd naar de rest.

Gefeliciteerd lieve, kleine, mooie BABY dreumes van me.

Advertisements

9 thoughts on “Da!

 1. Lisa

  Gefeliciteerd met Lene, al een jaar voorbij!!! Blijf van haar genieten en ons alles over haar vertellen!!! Liefs

  Reply
 2. Anne

  Gefeliciteerd vrolijke meid!!! Dat komend jaar maar minstens zo prachtig mag worden als de afgelopen twaalf maanden! Dikke kus X

  Reply
 3. anneke

  Gefeliciteerd natuurlijk en Monique heeft helemaal gelijk: maak je borst maar nat. IK kan het weten, IK heb haar moeder vanaf dag 1 meegemaakt…… 🙂
  @

  Reply
 4. myrte

  Jeetje, wat gaat dat snel! Gefeliciteerd Lene! Dat het maar net zo’n mooi tweede jaar mag worden! We komen snel een keertje met je da-da-da-en. Liefs!

  Reply
 5. Gera de Heus

  Van harte gefeliciteerd met Lene, het is niet te geloven hoe snel het jaar voorbij is gegaan (ik zie nog het sms van je moeder voor me met de aankondiging van haar geboorte), geniet ervan!
  groet
  gera

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s