Laptop hoes

Voor een goede vriend stond er nog een verjaardagscadeautje op het lijstje ‘te naaien voor anderen’. Een cadeautje voor mannen… oef. Een zelfgemaakt cadeautje voor een man…..OEF! Maar deze man heeft 3 liefdes: zijn vrouw, zijn dochter en zijn computer. Voor vrouw en dochter een verpakking maken was geen optie, maar die computer bood mogelijkheden! Ik zou zelf een hoes voor een laptop naaien – en stortte me dus op patronen voor laptop hoezen. En dat zijn er redelijk wat. Ik wilde er eerst één met een rits, maar het beste patroon met rits vond ik weinig overtuigend. Andere patronen hadden ook allemaal iets. Deze vilten versie bijvoorbeeld vond ik erg leuk, maar mijn eigen kerel zou de kriebels krijgen van zoveel flapjes en vouwen. Trouwens, ik zelf misschien ook wel – en zoveel ruimte heb ik ook meestal niet op mijn bureaus… Uiteindelijk haalde ik mijn inspiratie vooral hier, maar het patroon paste ik nog aan.

Een stof was het volgende obstakel, want het moest stoer, hip, het mocht kleurrijk, maar moest wel mannelijk genoeg zijn. Ik vond de View Finder Dark stof van Kokka bij Studio Saartje en was meteen om. Het is niet de eerste keer dat ik een heuse designerstof bestelde, maar wel de eerste keer dat ik het verknipte en dan nog voor een niet eerder uitgeprobeerd project. Even slikken. Gelukkig ging alles goed, dit is het resultaat:

Ik koos net als in het Sew, Mama, Sew patroon voor een flap aan de zijkant, maar ik korte het patroon met een centimeter in over de breedte van de laptop en stikte een paspel in de flap. Het meest trots ben ik over de aanpassing die zorgt dat de laptop makkelijk gepakt kan worden:

Een inkeping! Eureka!! Toegegeven, het is niet hemelbestormend, maar het ziet er wel professioneel uit, hè? 🙂 De View Finder stof is lekker stevig (met 15% linnen), dat kwam mooi uit. Ik waste hem om zeker te zijn dat hij later niet zo krimpen als de ene liefde per ongeluk een beker yoki-drink over de hoes van de andere liefde zou stoten en wassen noodzakelijk zou zijn. Ter extra versteviging streek ik een goede stevige vlieseline aan de achterkant. De voering is van fleece. Die drie lagen samen zorgen zeker voor een goede verpakking. De naam flockte ik voordat ik ging stikken (en knipte ik stom genoeg eerst in spiegelbeeld…).

Zo, niets te vroeg. De goede vriend is jarig in oktober, ahum…

Advertisements

5 thoughts on “Laptop hoes

 1. JoChapeau

  Haha, van een goede planning gesproken ! Kon ik dat maar zo goed 🙂 Hij is echt heel erg geslaagd, deze laptophoes ! En die inkeping is heel goed gevonden ! Zelf vind ik die vilten laptophoezen ook altijd zo stijlvol, maar ik denk dat deze inderdaad pakken handiger is, en dat is toch zeker minstens zo belangrijk he ! Heel heel mooi !

  Reply
 2. anneke

  Echt professioneel ziet het er uit. Ook het ‘flocken’ van de naam is erg goed gevonden.
  Hulde ! @

  Reply
 3. Anne

  De vriend in kwestie heeft er de blits mee kunnen maken op z’n werk. Missie (stoer, hip, mannelijk) geslaagd!! Eigenlijk zou Isolde nu op de crèche moeten gaan pronken met haar Isolde-tasje, maar ik vind het zo’n mooi tasje, dat ik het nog even thuis hou; kan ik er fijn naar kijken, ha! Dank voor al het moois, je bent een topvriendin. Dikke kus!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s