Weekmenu wk 40

Vorige week hebben we heus heel hoogstaand gekookt. Met ‘we’ bedoel ik eigenlijk dat De Man en ik samen hadden verzonnen – en dat de Man bijna alles heeft klaargemaakt. We aten heerlijke gehaktballetjes uit mijn nieuwe tajine en minder heerlijke, want zoetige, maar toch wel lekkere Marokkaanse tajine (inderdaad, dat recept van de week ervoor). En gevulde tomaten in de papillotte, en…. Kortom, het mocht een naam hebben. Maar erover bloggen kwam er niet van.

De herfstoogst in de tuin biedt vooral sierappeltjes

Voor de dolende zielen onder jullie die zich afvragen wat er nu weer op tafel moet komen (ik heb dat moment net achter de rug, niets om je voor te schamen), hier nog wat tips:

Zaterdag: Geitenkaashamburgers met rode uien compote en gegrilde aubergine uit het boek Koken zonder pakjes en zakjes van Koken met Karin.
Zondag: Broodjes onder de grill met tomaten, kruiden, uiencompote van zaterdag en gesmolten kaas.
Maandag: Gegrilde zalm met peterseliepesto en krieltjes uit de oven.
Dinsdag: Volkorenpasta met walnotenpesto, gebakken courgette en ricotta. Die walnotenpesto komt uit het kookboek van Bill Granger: In de keuken. Echt een heel leuk kookboek, met ook tips voor lunches om mee te nemen naar je werk, bijvoorbeeld.
Woensdag: Pasta met saus van venkelzaad, saucijzenvlees en tomaten, ook uit het boek van Koken met Karin.
Donderdag: Aardappelsalade van krieltjes met ansjovis, rucola, zeekraal, een eitje, bosuitjes en kappertjes.

En daarna zullen we het wel zien hè…

One thought on “Weekmenu wk 40

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s