Pesto

Zondagssluitingen zijn toch iets crimineels, vind ik. Zoals vandaag. Gisteren zijn we niet aan de weekendboodschappen toegekomen – en prompt had ik vanmiddag zin in zo’n smørrebrød-lunch waren de Denen zo goed in zijn… Met veel lekkere dingen en verse visjes. Mooi niet dus. In plaats daarvan maakte ik maar restjes-pesto voor op brood. En voor later deze week door de pasta. Superlekker!

Pesto van rucola

Met een keukenmachine is deze pesto supermakkelijk gemaakt. Maal daarin 35 gram pijnboompitten, 2 teentjes knoflook en 1 ansjovisfilet (restjes-pesto, ik zei het al) fijn. Voeg er vervolgens drie flinke handen rucola en een handje basilicumblaadjes bij. Even kort hakken en dan nog 7 eetlepels (goede!) olijfolie en 50 gram geraspte parmezaanse kaas er bij. Goed malen, roeren en mengen.
Klaar!

Heerlijk door (verse) pasta met een stukje zalm er bij. Vegetariërs laten de ansjovisfilet weg. Ook ‘heul’ lekker.

One thought on “Pesto

  1. Pingback: Weekmenu wk 25 | Jo's blog of trivial things

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s